Brutális valóságshowt indítanak az oroszok, az erőszak minden formája megengedett

/
/
1002 megtekintés

Kilenc hónapos tortúra veszi nemsokára kezdetét a szibériai tajgán, ahol 30 férfi és nő küzd majd meg a több, mint 400 milliós fődíjért. A jelentkezőknek azért tudniuk kell, hogy ebben a valóságshowban minden megtörténhet, meg is halhatnak, emiatt egy beleegyező nyilatkozatot kell aláírniuk, hogy a műsor készítőit ilyen esetben felelősség ne terhelje.

Az éhezők viadalához hasonló játék az orosz oligarcha Yevgeny Pyatkovsky fejéből pattant ki, aki akciófilmekbe illő reklámokkal és kijelentésekkel hirdeti a viadalt. A 35 éves milliárdos szerint a 2000 kamerával rögzített műsorban megengedett lesz az erőszak, a játékosoknak egy papírt is alá kell írniuk, miszerint tudomásul veszik, hogy a mínusz negyven fokos vadonban akár meg is halhatnak. Az erőszak és a halál azonban csak jó reklámfogás, hiszen a szervezők szerint a játékosokra ugyanazok a törvények vonatkoznak majd, mint a többi orosz emberre. Ha valaki törvénytelenséget követ el, azt előállítja a rendőrség, ezáltal értelemszerűen kiesik a játékból.

hunger_games_in_not_a_fantasy_anymore_they_are_to_be_live_in_russia_640_01

A Game2: Winter néven induló túlélőshow kilenc hónapig tartana, ami még a szibériai hideg beköszönte előtt kezdődne, még a viszonylag kemény fagymentes időszakban. A játékosoknak ugyanis maguknak kell fekhelyet és lakhelyet építeniük, ami egy vadonban, a rájuk leselkedő veszélyeket tekintve már nem is annyira vonzó. Fegyvert senki nem kap, csak egyetlen kést, amivel nem csak a saját kalyibáját kell összebarkácsolnia a résztvevőknek, hanem vadászni és táplálékot szerezni is.

hunger_games_in_not_a_fantasy_anymore_they_are_to_be_live_in_russia_640_05

Bárki jelentkezhet, aki elég tökös, fizikálisan maximálisan fel van készülve az ottani körülményekre és betöltötte a 18. életévét. Az élő műsorba 15 nő és 15 férfi kerül, ahová a nyeremény tizedének kifizetésével – ami körülbelül 48 millió forint -, vagy a nézők szimpátiájának elnyerésével sikerülhet.

hunger_games_in_not_a_fantasy_anymore_they_are_to_be_live_in_russia_640_04

A szibériai vadon viszontagságaira az orosz különleges erők Specnaz katonái készítik majd fel a játékosokat, akik a 100 kilós bevihető holmijaik mellé elméleti tudással, túlélési ismeretekkel is ellátják őket. A világ legelső, halállal is riogató élő műsorának részletesebb tervei még nem ismertek, annyit azonban tudni, hogy azt az interneten fogják közvetíteni a világ jelentősebb nyelvein, és a rengeteg orosz jelentkező között eddig egyetlen amerikai nemzetiségű is árválkodik. A műsorból bármikor ki lehet szállni, a testkamerán kívül minden játékosnál lesz egy pánikgomb, amit megnyomva automatikusan kiesik a játékból.

hunger_games_in_not_a_fantasy_anymore_they_are_to_be_live_in_russia_640_07

hunger_games_in_not_a_fantasy_anymore_they_are_to_be_live_in_russia_640_02

hunger_games_in_not_a_fantasy_anymore_they_are_to_be_live_in_russia_640_03

 

 

 

hunger_games_in_not_a_fantasy_anymore_they_are_to_be_live_in_russia_640_08