Korábban klozetot súrolt és a mekiben gürizett, most pedig Harvardi diplomát szerzett

/
/
1187 megtekintés

Álom és mese az ohiói srác története, aki a mély-szegénységből lett Harvardi diplomás.

Nem létezik lehetetlen, bármit el lehet érni az életben, ha az ember nagyon akarja. Ha nem hisszük, vagy kételkedünk, Shannon Satonori Lytle története talán ösztönzően hat, hogy a sikerhez vezető úton el merjünk indulni.

Az ohiói srác facebookon osztotta meg történetét a nagyvilággal, ami egyszerre elismerésre méltó és szívfacsaró. A szegény családból származó fiú már a gimi alatt dolgozott, hogy leendő tanulmányait finanszírozni tudja, valamint szüleinek besegítsen három testvére nevelésébe. Nagyra törő álmai voltak, de lelkesedését mindig derékba törték azok, akik próbálták lebeszélni őt a terveiről azzal a magyarázattal, hogy az országnak annak a részéről csak ügyvédek és orvosok gyerekei kerülhetnek be a felsőoktatásba.

Minden munkát elvállalt, hogy pénzhez jusson. Egyszer a mekiben húzta az igát, máskor vécét sikált, de volt, hogy könyveket pakolászott, de a ruháit is eladta, ha pénzre volt szüksége. Mivel internete sem volt, éjszakánként az ablakban ülve, a szomszéd wifijét lopva fejezte be a házi feladatát. Amikor elromlott a laptopja, egy világ omlott össze benne, hiszen ezen tanult, és nem kevés órát gürcölt át érte a suli utáni melókban. A hajnalig tartó tanulásoknak, rengeteg nélkülözésnek végre meg lett az eredménye, hiszen sikerült lediplomáznia a Harvardon, ami egy raktári munkás gyermekének nem kis teljesítmény.