Négy embert gázolt el a járdán az ámokfutó női autós Budapesten

/
/
6104 megtekintés

Se jogosítványa, se vezetői gyakorlata nem volt annak a 24 éves nőnek aki még 2015 márciusában gázolt el négy embert a járdán. Az ügyészség több mint két év után emelt vádat az ügyben.

A vádirat szerint a 24 éves nő 2015 március 26-án délután, miután elvesztette az uralmát a jármű felett – először a járdán gázolt el egy nőt, majd miután segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, egy közeli zebránál három másik gyalogost is elütött. Jogosítványa sem volt és vezetői gyakorlata sem, ráadásul a kocsi tulajdonosa nem is engedte meg neki, hogy használja az autóját.

A nő az V. kerületi József Attila utcában a Bajcsy-Zsilinszky út felől a Széchenyi István tér irányába vezette a járművet. Az egyik kereszteződésénél a piros lámpa miatt a megállt, majd amikor a lámpa zöldre váltott, a nő szabálytalanul, a záróvonalat is figyelmen kívül hagyva, megfordult a zebrán, közben két, szemből érkező kocsinak is nekiütközött.

Az ütközések után a sofőr nem állt meg, hanem elhajtott a Bajcsy- Zsilinszky út irányába. Amikor az Erzsébet téri útszakaszhoz ért, már nem volt képes uralni a járművet. A kocsi felszaladt az úttest melletti járdaszigetre, és ott elütött egy gyalogost, aki súlyos, maradandó sérülést szenvedett.

A nő ezek után sem állt meg, nem győződött meg a sértett sérüléseiről, nem nyújtott számára segítséget, hanem a kerékpárúton továbbhajtott, majd körülbelül 120 méterrel arrébb, a járdán, a zebra előtt várakozó további három gyalogost gázolt el, akik közül egy ember súlyosan, a másik kettő pedig könnyebben sérült meg. A vádlott ismét továbbhajtott, kidöntött 4 parkolásgátló oszlopot, majd egy közúti jelzőtáblának, ezután pedig még két oszlopnak is nekiütközött.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség az ügyben maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

forrás: blikk.hu