Ócska tangapapucsokból vagány akciófigurákat gyárt, a világ odáig meg vissza van értük

/
/
2299 megtekintés

Egy fülöp-szigeteki építőmunkás fizetéskiegészítésként gyárt akciófigurákat az elhasznált habszivacsból, a komplett internet meg rákattant.

Elmer Padilla egy fülöp-szigeteki falucska egyszerű építőmunkásaként dolgozik, lelkes környezetvédőként és fizetéskiegészítésként habszivacs papucsokból gyárt elképesztő akciófigurákat. Az elhasznált és lábról lerúgott saruk gyakran kötnek ki az utcákon vagy a tengerben szemétként, amit a kétgyerekes apuka ezzel a lenyűgöző vállalkozásával valamennyire már mérsékel. Meló után, a járda szélén ücsörögve szabdalja a széttaposott tangapapucsokat, amikből transformers-, batman-, superman-, és egyéb akciófigurákat gyárt.

A férfi haverja, Adrian Bernabe megosztotta a kreálmányokat a helyi facebook csoportban, ami a maga 3000 megosztásával valahogyan eljutott a Reddit-ig is, ahol már 85 ezer csodáló nagy része ácsingózik a férfi figurái után. Annyian szeretnének vásárolni a papucsfigurákból, hogy komplett gyárat kéne nyitni ahhoz, hogy mindenkinek jusson belőle, ám Elmer még maga sem tudja mit is kezdjen ezzel a hatalmas rajongással. Egyelőre csak a helyieknek gyárt, bár nem elképzelhetetlen, hogy nemsokára már a neten is megvásárolható lesz egy-egy habszivacs-játék.