Tömegnyomor fogadja a minden éven bezáró éttermet, az oka pedig pofonegyszerű

/
/
2554 megtekintés

Egy amerikai étterem minden éven bezár két hétre, a vendégek azonban nem lépnek le máshová, sőt mások is ott akarnak enni egy egészen egyszerű okból.

Baromi nehéz beindítani egy sikeres vállalkozást, de talpon maradni még nehezebb. Az ember azt gondolná, hogyha kihagy a gépezet pár napra, az azonnali lehetőség a vásárlók elhappolására, főleg ebben a versenyszellemre épülő világban. Pláne Amerikában nem gondolná az ember, hogyha bezár egy étterem napokra, az éhes szájak nem térnek és szoknak rá másra, hanem pont ellenkezőleg. Az addigi törzsvendégek mellé még tömegével érkeznek a kíváncsiskodók, az oka pedig rém egyszerű.

Egy Reddit felhasználó rántotta le a leplet a legemberségesebb étterem titkáról, vagyis annak okáról, miért zár be minden ősszel két hétre. A Chef’s Choice Noodle Bar ajtaján egy üzenet várta a vendégeket, miszerint azért nincsenek nyitva, mert a főszakácsuk minden éven meglátogatja a családját, akik Thaiföldön élnek.

A levél szerint a főszakácsuk, Preeda Piamfa 15 éve nem látta a családját, mielőtt a Chef’s Choice Noodle bárban el nem kezdett dolgozni, amire ők minden éven lehetőséget biztosítanak. A vezetőség célja nem a kizsigerelés, hanem a feltöltődés, és ha erre csak így van lehetőség, akkor két hét nem nagy idő a távolmaradásra. Igaz, ezalatt zárva tartanak, de a családias légkör a napi túlzott robotnál is sokkal többet jelent mind a dolgozók, mind a vezetőség számára. A ritka emberség miatt nem pártolnak el a látogatók, pont ellenkezőleg. Olyan tömeg fogadja a két hét utáni nyitás, hogy sokan be sem férnek az ajtón.