Nagy felháborodást keltett a fütykös formájú virslis gofri

/
/
2907 megtekintés

Cerka formájú kajával elégítik ki a virslire éhes gofri imádó vendégek effajta igényeit is.

Több vendég álla is leesett, amikor egy Bangkoki étterem különös formájú gyorskaját kezdett árulni. A szépítésre nem szoruló virslis-sajtos gofri egyértelműen férfi dákó formájú, amit hurkapálcikára szúrva bármelyik nyugdíjas és tizenéves a nyílt utcán is elfogyaszthat. A farok alakú ételt Ketnita Prasertsomboon étterme, a “Pho Hai Ma” dobta piacra az Apukámtól kaptam szlogennel.

A turisták, de még a helyiek is előszeretettel vásárolnak ilyesfajta csemegéket, de nem mindenki örül a kamatyolás útjára jelképesen is rátérő gasztro-különlegességektől. A híres thai séf, Yingsak Chonglertjetsadawong kifejezetten bojkottálja az éttermet és a lőcs alakú gofrit, aki arra próbálja rábeszélni az embereket, hogy ne vásároljanak effajta étket, elkerülvén a tömeggyártást.

Ha belegondolunk, valahol van igazság abban, amit mond. Féltő szülőként nem biztos, hogy örülnénk, ahogyan a kamaszodó lányunk éppen egy méretes, virslivel töltött bögyörőt próbál bekapni meglett férfiak előtt. Az is humoros pillanat, amikor nagymamák térnek be pár falatra, és a golyókat nyomorgatva a rohamsisak nagyságú kupakot nyammogják protkó nélkül.  De még ha el is nézzük ezeket, a mi kezünkben már tényleg hülyén mutatna, ami miatt halálra cikiznének a haverok.