Pillanatok alatt gyógyítja a sebeket a különleges ragasztó

/
/
1981 megtekintés

Az erős vérzéseket is pillanatok alatt begyógyítja ez a szuper-erős ragasztó.

Mai napig a technokol a legjobb a piacon, már ha papírt akarunk összeragasztani, de ha az ujjunkat, a pillanatragasztók erre a legalkalmasabbak. Felhasználható lenne sebek tapasztására is, de azt egyik áldozat sem köszönné meg, ezért készült egy újfajta változata, amit gyógyításra specializáltak. A MeTro-t amerikai egyetemeken kísérletezték ki, előnye pedig, hogy teljesen biokompatibilis. UV-fény hatására köt meg bármilyen vérző felületen, teljesen rugalmas, és ellenreakciót egyáltalán nem vált ki.

Bármilyen vérzésre alkalmas (csajok ne örüljenek, arra nem!), a szervezetben pedig azért nem tesz kárt, mert abból a fehérjemolekulából fejlesztették ki, amelyikből a szervezet is előállítja az elasztint, ami a bőr rugalmasságát is adja. Forgalomban még nem találjuk, hiszen patkánykísérleteken kívül egyéb módon még nem alkalmazták, de az eredmények biztatóak.

Mindezek mellett azért is lesz hasznos, mert nem olyan, mint egy kapocs a vágott sebbe, amit az idő múlásával el kell távolítani. A MeTro tartalmaz olyan enzimet, ami használat után, feladata elvégeztével automatikusan lebomlik, így az orvosoknak semmi egyéb dolga nincs, mint használni.