Nagyfater elég menő lett volna ezzel a húszmilliós szalonnázó bicskával

/
/
2043 megtekintés

Zafírkristályok és 24 karátos arany díszíti a világ egyik legdrágább bicskáját.

Frank Frazetta neve csupán az elvakult sci-fi rajongóknak mond valamit, plusz azoknak, akik eltángálták a brét a korabeli moziplakátokon felbukkanó, hatalmas tőgyekkel rajzolt amazonokra. A neves illusztrátor ugyanis könyvborítókra, moziplakátokra és lemezborítókra is rajzol főleg fegyverekkel hadonászó harcosokat és bőrszerelésben vadító csajokat. Elég nagy név volt, emlékének egy bitang szalonnázó bicskával adóznak.

William Henry repertoárjában nem ez az első zsebkés, ami milliókat ér, amit Frank Frazetta Ezüst Harcos című festménye ihletett. Az 1972-es festményen egy karddal felszerelkezett harcost 4 jegesmedve húz egy szánon, ami a markolatra gravírozva megelevenedik a 19,6 milliót kóstáló bicseken.

A zafírkristályokkal, 24 karátos arannyal díszített zsebkés pengéje damaszkuszi acélból készült, ami azonnal kezdi megmagyarázni a horribilis árát. A kés azonban nincs egyedül, hiszen a jegesmedvés kép alapján medál, nyaklánc, gyűrű, karkötő és kulcstartó is készült annak ihletése alapján.