A 10 legbetegebb sorozatgyilkos páros

/
/
11762 megtekintés

Ezúttal a tíz legbetegebb sorozatgyilkos párt mutatjuk be nektek.

4. Delfina és Maria Gonzales

A testvérpár aztán nem szarral gurigázott ha gyilkosságról volt szó, az 50-es 60-as években 91 emberrel végeztek. Jóllehet náluk nem beteg aberráció állt a gyilkosságok mögött, hanem egyszerű hideg logika és üzlet. A testvérpár ugyanis prostitúciót szervezett, s a lehasznált árucikkeket, szám szerint 11 férfit és nyolcvan nőt egész egyszerűen kinyírták és elásták a kertben. Az elrabolt “alkalmazottakat” kokainnal és heroinnal vették rá a munkára, s ennek hatására elég hamar elhasználódtak, ez magyarázza a mészárlás megdöbbentő számadatait.
Érdekes módon az akkori törvényhozás csak negyven éves börtönbüntetésre ítélte őket. Maria az idősebb a rácsok mögött pusztult meg, húga letöltötte a büntetését és vén banyaként szabadult.

3. Henry Lucas és Ottis Toole

A fogatlan homoszexuális pár több száz gyilkosságot követett el a lista bronzérmes helyéért. A rendőrök sem tudják a pontos adatokat előbbit öt, utóbbit 11 gyilkosság miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, a többi már nem is szerepelt a vádiraton, mert évekig nem lehetett volna lezárni az ügyet. A nyomozók azonban még halálukig látogatták a meleg sorozatgyilkosokat, s vallomásaik alapján 246 eltűnési esetet és 430 gyilkossági ügyet sikerült lezárniuk. A két surmófejű fickó a gyilkolásban látta a legnagyobb élvezetet, de nem volt kedvenc elkövetési módjuk vagy zsánerük az áldozattal kapcsolatosan. Megöltek mindenkit életkorra, fajra, nemre való tekintet nélkül, akit csak módjukban állt, s ahogy épp az alkalom szülte. Mindketten a börtönben haltak meg. Velük kapcsolatban még azt sem mondhatjuk, hogy reméljük sokat hajolgattak a szappanért.

2. Fred és Rosemary West

A joviális gyógyegér kinézet ellenére a párocska mindkét tagja kattant a javából. Egy névtelen bejelentés alapján 11 holttestet találtak a pincéjükben elásva, de a nyomozás fényt derített olyan apróságokra, amitől felállt a hátunkon a szőr.
Az egész ott kezdődött, hogy a nő a férje engedélyével elment hivatásos kurvának, mely foglalkozás során többször megjelent nála fizető vendégként a férje faterja is. Az “érdekes” észjárású nő első áldozata a férje előző házasságából származó nyolcéves kislánya volt, amíg Fred a börtönbüntetését töltötte lopásért. Miután a volt feleség gyanakodni kezdett, így Rosemary őt is elásta a pincében. De nem szívesen lennénk Rosemary gyermekei sem, hiszen élvezte nézni ahogy férje megerőszakolja saját lányát, aki később teherbe is esett az apjától. Szerencséjére azonban idejében kapcsolt és a pincébe vezető út elől megmenekült azáltal, hogy lelépett otthonról. A sorozatgyilkolást ez után kezdték nagyüzemi módon folytatni, saját másik lányuk mellett stopposok, idegenek és a környékről elrabolt gyerekeken élték ki elmebetegségüket. Fred az előzetesben felakasztotta magát, asszonykája jelenleg is életfogytiglani büntetését tölti. Kívánunk neki a cellájába egy agresszív, tenyerestalpas családanyát, hogy vidámabban teljen az idő.

1. Wolfgang Abel és Marco Furlan

A toplistás duót ugyan csak 10-27 gyilkossággal gyanúsították meg a tárgyalásukon, de a különösen kegyetlen módszereik miatt méltán kerültek a lista kétes dicsőséget jelentő első helyére.
Ők nem a gyilkolás öröméért, hanem beteg ideológiai alapon végeztek emberekkel válogatottan szadista módon. Felsőbbrendűnek tartották magukat másoknál, s úgy érezték joguk van kiiktatni a szerintük legalacsonyabb rendű embertársaikat, vagyis konkrétan a prostikat, a drogosokat és a buzikat. Első gyilkosságukat 1977-ben követték el, amikor egy cigány származású kábítószeres férfit – akit kétszeresen is halálra ítéltek a fenti nézeteik alapján – élve elégettek. Ezt követte egy prostituált, akit baltával szép komótosan felszeleteltek. Utána egy papnak, aki nem tudjuk mit vétett, satuval összepréselték a fejét, majd következett egy stoppos csöves akit szintén élve égettek el. A következő gyilkosság kivitelezése sem jutna normális ember eszébe, egy homoszexualitással megvádolt papot ugyanis úgy végeztek ki, hogy szögeket vertek kalapáccsal a fejébe. A gyilkosságok helyszínén kivétel nélkül mindenhol hagytak maguk után egy ideológiai magyarázatot a tettükről, s a lapon mindig szerepelt egy a harmadik birodalmat szimbolizáló sas és egy horogkereszt.
Mikor lebuktak épp akkor szerettek volna szó szerint szélesebb tömegekhez is eljutni az ideológiájukkal, hiszen pont azon mesterkedtek, hogy egy nagy tömegrendezvény épületét gyújtják rá a résztvevőkre. Furlan 2009-ben szabadult, Abel még nem tér vissza az élet rengetegébe, de néhány éven belül ő is szabadul.