Humoros kampányvideókkal hívják fel a figyelmet, hogy mekkora tahóság társaságban mobilozni

/
/
2777 megtekintés

Will Ferrell neve talán garancia arra, hogy a humorral kevert őszinteség talán felnyitja a társaságban mobilozók szemét az illetlenségre.

Óhatatlan, hogy az ember ne kapja elő a mobilt társaságban, de amikor a személyes kommunikáció helyett mindenki a mobilt nyomkodja, attól el tudna durranni az ember agya. A nagyszülők rendszeresen szóvá teszik, ha mi is többet lógunk a telefonon, mint kellene, de amikor a nagyi és papi is rákap az internet ízére, ott már tényleg baj van. Ennek romboló hatását rég felismerték, amihez a Common Sense jóvoltából humoros kampányvideók is készültek.

#DeviceFreeDinner nevű kezdeményezés célja, hogy észhez térítse azokat, akik a haverok és a család jelenlétében folyamatosan a mobilkészülékükön csüngenek, ami minden emberi kapcsolatot képes szétzilálni. A rövid videókhoz Will Ferrellt sikerült behálózni, aki remekül játssza a telefonfüggő apukát. Zseniális, ahogy asztali áldás helyett a like jeleket szórja facebookon, vagy a napi történések helyett bekussoltatja a familyt, mert egy szuper cicás filtert talált instán.
Érdemes az összeset végignézni és okulni, de megosztani is azok üzenőfalán, akiknek nem ártana visszafogni a telefonfüggőségüket.