Újabb CIA-aktákat hoztak nyilvánosságra melyből kiderül, hogy Hitler II. világháború után is életben volt

/
/
15241 megtekintés

Korábban titkosított CIA-aktákat hoztak nyilvánosságra, melyek szerint Adolf Hitler még 10 évvel a II. világháború után is életben volt.

A történelem tanárok,  a könyvek éveken át azt sulykolták belénk, hogy Adolf Hitler 1945. április 30-án végzett magával a berlini bunkerjában. Felesége, Eva Braun is öngyilkos lett és a diktátor vélhetőleg pisztollyal vetett véget életének, így akadályozva meg, hogy a Berlinért harcoló szovjet egységek foglyul ejtsék.Számos dokumentumfilm foglalkozott már azzal, hogy vélhetően Hitler nem halt meg a háborúban és Dél-Amerikába szökött. Valljuk be ebbe lehet valami, hisz ha ez a magas rangú náci tisztnek  sikerült, akkor miért pont a führernek ne jött volna össze. Nem gondoljuk, hogy az az ember lett volna aki így megadja magát.

A kémügynöki hivatal frissen elérhető dokumentumaiból az derül ki, hogy amerikai ügynökök Dél-Amerikában látták Hitlert. A kémek még egy olyan fotót is csatoltak a jelentéshez, melyen szerintük Hitler látható. A dokumentumban felvetik annak a lehetőségét, hogy az egykori diktátor nem lett öngyilkos Berlinben, hanem Kolumbia felé menekült. A Cimelody-3 nevű titkos ügynök jelentése szerint, nemcsak Hitler, de egy befolyásos SS-tag is Dél-Amerikába szökött.

A jelentésben szerepel egy bizonyos Philip Citroen pilóta, aki állította, hogy havonta egyszer kapcsolatba került Hitlerrel Kolumbiában. Ő beszélt arról is, hogy 1955 januárjában Hitler elhagyta Kolumbiát, és Argentínába költözött. A pilóta egy közös fotót is átadott az amerikai ügynöknek. A dokumentumok elérhetők a CIA archívumában, és már a korábban titkosított fájlok is kikérhetők – írja a Daily Star. A CIA és az FBI hivatalos álláspontja azonban, továbbra is az, hogy Hitler meghalt Berlinben, a kémek megfigyeléseinek ellenére.