Már nagyon várós Scorsese gengszterfilmje, itt vannak az első fotók a forgatásról

/
/
17069 megtekintés

Joe Pesci is vállalta a szerepet, aki megöregedett ugyan, de még utoljára magára ölti a kegyetlen gengszter szerepét.

Ki ne emlékezne a Casino című film Nicky Santorójára, aki aprócska termete ellenére eléggé tűzrőlpattant és agresszív volt. Zseniális volt a szívtelen maffiózó szerepében, és ami minket rajongókat illet, alig vártuk már, hogy visszatérjen. Joe Pesci ugyanis 7 éve nem vállalt már filmszerepeket, Scorsese felkérését is több tucatszor visszautasította, ám végül kötélnek állt. Olyan nevek mellett kapott szerepet, mint Al Pacino, Robert De Niro, ami a kiváló rendezővel kiegészülve nem kis durranásnak ígérkezik. Ahogy illik, az első forgatási fotók is megérkeztek a New York-i helyszínekről, ami még inkább türelmetlenebbé teszi a mozi iránt érdeklődőket.

A The Irishman névre keresztelt mozi Charles Brandt, “Hallom, szobafestő vagy!” – A maffia bérgyilkosa című regényét dolgozza fel. A könyv arról a Frank ‘The Irishman’ Sheeran bérgyilkosról szól, aki a maffia utasítására 25 embert végzett ki, köztük jóbarátját is, Jimmy Hoffát.

A könyv Sheeran halálos ágyán tett vallomásából íródott, ahol bevallotta Hoffa meggyilkolását is, bár az már más tészta, hogy az FBI erre utaló nyomokat nem talált. A gyilkosságot többen is magukra vállalták, de az ügyről azóta sem derült ki semmi konkrét. A történetben ezért is lehet benne egy nagyon izgalmas mozi lehetősége, amihez Scorsese remekül választotta ki az egykori gengszterfilmek nagyágyúinak számító Pacino, Pesci, De Niro hármast. Várjuk, bár 2018 még elég messze van.