Ha magadnak cseréled a téli gumit, ezt a hibát ne kövesd el

/
/
3545 megtekintés

Vannak akik magunka cserélik, mások gumishoz viszik átrakatni az abroncsokat a téli szezon előtt. Nyilván mind a kettőnek vannak előnyei, és akár hátrányai is.

Itt a szezon, most már egyre többen rakják fel a téli garnitúrát az autókra, ami nagyon helyes, mert korábban ahogy már mi is megírtuk, nagyon sokat számít, hogy 5 fok alatt milyen abroncsokat használsz. Vannak országok ahol ez már kötelező, nálunk még nem, de nagyon ajánlatos. Vannak akik maguknak cserélik ki a kerekeket, ennek nagy előnye, hogy pár ezrest meg lehet vele spórolni. Mások inkább gumishoz viszik a verdát, mondván, hogy itt legalább átvizsgálva kerülnek fel a téli kerekek. Nem mondjuk, hogy az utóbbi minden esetben a jobb megoldás, mert láttunk már olyat, hogy nem húzták meg rendesen a csavarokat, vagy éppen túlhúzták és úgy kellet egyesével levágni a felni csavarokat ősszel, hogy le tudjuk szedni a kereket.

Ez az autós például otthon szerelte fel a kocsijára a téli gumikat, ami egyébként rendben lenne, csakhogy elfelejtette rendesen meghúzni a csavarokat. Nem csak ő járt nagyon rosszul, hanem a kamerás autó vezetője is. Éppen ezért mi azt mondjuk, bármelyik megoldást választod, utána nézd meg egy kulccsal még egyszer az összes csavart, mert 5 perc az egész, de sok kellemetlenségtől megóvhatod magad.