A kéjes sikolyokat is rögzítette az okosvibrit kezelő telefonos alkalmazás

/
/
3287 megtekintés

Persze mindezt a tulajdonosok tudta nélkül, amire csak nemrég figyelmeztetett mindenkit egy felhasználó.

Korábban egy fenékdugót irányító alkalmazást véltek sebezhetőnek a netes felhasználók, ami összegyűjtötte a felhasználók adatait, most pedigegy újabb cikis blama érte az egyik hongkongi vállalat alkalmazását . A Lovense vibriket irányító alkalmazása nem csak telefonról vezérelte a szilikonos hancúrlécet, hanem az okozott gyönyörből fakadó sikolyokat is sikeresen rögzítette az androidos telefonokra.

Magára a problémára egy Reddit felhasználó hívta fel a figyelmet, aki jobban utána járt a dolgoknak, miután a Lovense Remote alkalmazás a telefon kamerájához és mikrofonjához való hozzáférést is igényelte. Eleinte nem volt gyanús, hiszen a hangutasítások miatt úgy vélte szükség van rá, de amikor egy hat perces hangfájlt is talált az alkalmazás egyik mappájában, az már végképp borította a bilit. A cég tagadta, hogy bármi is kiszivárgott volna erről a szervereikre, de jobb félni, mint megijedni.

Valószínűleg senki nem akar a hangos nyögéseivel találkozni a neten, de a vállalat képviselője megnyugtatott mindenkit. Egy aprócska hibáról van szó, a hangok csak átmenetileg tárolodtak, ami csak az androidos mobilokat érintette. Senki élvezetes krúgatása nem hagyta el az étert, hiszen a rögzítés után röviddel törlődtek. Nem ez az első blama, ami a dolgok internetével kapcsolatos szerkezeteket és alkalmazásokat éri, nagy valószínűséggel nem is az utolsó.