Tobzódnak a hibák a fél millás iPhone X csúcsmobil körül

/
/
5402 megtekintés

Vajon megér fél milliót az iPhone X mobil, amiről egyre több hiba lát napvilágot?

Kipottyant az Apple új csúcsmobilja, és ahogy arra számítani lehetett, a problémák is jönnek csőstül. Ezzel nem is lenne gond, ha nem egy használt autó árán mérnék az iPhone X-et, amiért képesek napokat is várni a boltok előtt a rajongók. A csúcsmobilról számos infó kiszivárgott már a megjelenése előtt, de a hibák, vagy az idegesítő részletek csak akkor ütköznek ki, ha az ember már tartósan használja a készüléket.

Az évek óta használt biometrikus ujjlenyomat szkenner amennyire várt volt, akkora csalódás lett, hiszen kimaradt a fél millás telefonból, ehelyett arcfelismerő rendszert telepítettek a teljes kijelzős masinára. Az Apple esküdözött, hogy a technológia átverhetetlen, csak a tulajnak nyílik fel a telefon, de még pár nap sem telt el, de az állítás megdőlni látszik. Egy jól maszkírozott arccal ugyanis átverhető a Face ID, alternatív lezárási módszer pedig nincs. Vagyis van, egy szimpla jelszavas védelem, ami már a tégla Nokiában is volt 10 éve.

A Face ID hibája után újabb gondok adódtak a készülékben, amire az iPhone X-et használók panaszkodnak különféle netes felületeken. Amikor kicsontolják a hangerőt, a készülék hangszórói zavaróan recsegni kezdenek, amiről még nem lehet tudni, hogy szoftveres vagy hardveres probléma. Kommentelők szerint ezt majd egy frissítés biztosan megoldja, de mi van akkor, ha nem? Bárhogyan is, de még ha tökéletes volna ez a készülék, akkor sem fizetnénk érte ennyit.