Impozáns külsővel, 500 lovas motorral hergelték fel az egyik legmenőbb Porsche szériát

/
/
1871 megtekintés

A 964-es igazi legenda, a Singer múhelye pedig csak tovább fokozta látványban és erőben is az egyébként is lenyűgöző Porsche szériát.

A Charlie Sheen főszereplésével készült Porsche tolvajok óta sok, mára felnőtt kedvenc autómárkája a Porsche, abból is a 964-es széria, amitől még akkor is eldurran a gyíkunk, ha temérdek modern verziójával inkább találkozunk az utakon. Vonalaiban bármelyik verziót felülmúlja, és talán épp ez a látásmód fogta meg a Singer műhelyt, hogy kicsit modernebb köntösbe öltöztessen egy 90-es években menő típust.

Nem a varrógépgyár váltott profilt, hanem az a cég karolta fel az 1990-ből ismert típust, aki már máskor is vett kezelésbe Porschékat. Nem is annyira a külső a lényeg, sokkal inkább az autó szíve, ami egy 4 literes, hathengeres boxermotor, amit az F1-ből ismert Williams fejlesztett hozzá. A gyártás során főleg olyan anyagokat használtak fel, amitől sokkal könnyebb az egész (pl. alumínium, magnézium, szénszálas anyagok), ám a teljesítménye még így is röpke 500 paci.

A fél ezer ló kimondva is sok, annak tükrében pláne, hogy az autó súlya még az egy tonnát sem éri el. A motorhoz egy hatfokozatú kézi váltót szereltek, a 18 colos, kovácsolt magnézium BBS felnikre szerelt Michelin Pilot Sport Cup 2 abroncsokkal pedig úgy fekszi a kanyarokat, mintha oda ragasztották volna az aszfaltra. A megállásról Brembo féktárcsák gondoskodnak, amire szükség is van, ha elszabadul a pilóta jobb lába. Az egyelőre csak egy példányban készült Porsche biztosan nagy érdeklődést fog kiváltani, ám a gyár maximum limitált számban hajlandó a tömeggyártásra.