Olcsó poén, vagy tényleg találtak egy időutazót ezen a 160 éves festményen?

/
/
6532 megtekintés

A művészettörténész szerint, az 1860 környékén készült festményen szereplő lányka okostelefont nyomkod a kezében.

Peter Russel éppen a müncheni Neue Pinakothekben sétált a 18-19, századi festmények között, amikor a Die Erwartete című festmény előtt merengve meg nem állt. A kép 1860 körül készült a biedermeter művészeti ág egyik legnagyobb mesterének, Ferdinand Heorg Waldmüllernek köszönhetően, aki talán most forogna a sírjában, ha meghallaná milyen véleménnyel vannak a művéről Russal úr ugyanis a Vice magazinnak nyilatkozott arról, hogy minden bizonnyal bizonyítékot talált az időutazásra.

Szerinte ugyanis a képen szereplő kislány éppen egy okostelefont nyomkod, legalább olyan hévvel, ami a mai társadalom nagy részére is pont ráillik. Persze a hihetetlen konteó után maga a művészettörténész is elmondja, hogy valójában nem gondolta komolyan a dolgot, és tudja, hogy a lány egy zsoltárba van belemélyülve. Pusztán megfogta a testtartás, ami a kép készülte után majdnem 160 évvel már egész mást jelent, mintsem verses imádságok lapozgatását, ami egy 21 századi fiataltól lenne csak igazán kuriózum.

 

A következtetést levonhatjuk, Russel úr csak humorizált, ám remekül észrevette a festmény mai korba ültethető különlegességét.