20 másodperccel hamarabb indult el a vonat, a cég elnézést kért az utasoktól

/
/
889 megtekintés

Japánban fejek hullanak, ha késik egy vonat, ám ezúttal azért kértek elnézést a vonattársaság vezetői, mert egy járat hamarabb indult el húsz másodperccel.

Lenne mit tanulnia a MÁV-nak, aminek létezése óta nem fordult elő, hogy bármelyik vonata hamarabb indult volna a hivatalos időpontnál. Bocsánatot nem sokszor kérnek, sőt, örüljön az ember, ha csak egy óra a várakozási idő, vagy a késés, egyáltalán célt érünk indulás után. Ezzel ellentétben Japánban egy vasúttársaság vezetősége kért minden utastól elnézést, amiért a kiírt időpont helyett húsz másodperccel indult el hamarabb az Akihabarából Tsukubába tartó vonat a Minami Nagareyama vasútállomásról.

A hiba oka valószínűleg figyelmetlenség lehetett, amit a személyzet nézett el a hivatalos menetrenden. Fejek csak azért nem hullottak, mert egyetlen utas sem nyújtott be panaszt, ellenkező esetben már biztosan nem a cégnél dolgozna vasutasként. Japán egyébként is eléggé figyel az ilyesmire, főleg azért is, mert a világ egyik legforgalmasabb vasútvonalain több millióan utaznak évente.