Kajáldában hagyta a mobilját, autó helyett egy harci helikopterrel ugrott el érte

/
/
11325 megtekintés

És nem elég, hogy egy felfegyverzett harci helikopterrel érkezett a telefonjáért, még kísérte is egy másik helikopter.

Rendhagyó eset történt az Egyesült Államok északkeleti csücskében elterülő Bar Harborban, ahol a helyi kajáldába futott be egy hívás, miszerint otthagytak egy mobiltelefont. Ezzel még nem is lenne gond, a kéréssel és az utána történtekkel sincs, csak eléggé szokatlan. A telefonáló ugyanis megkérte a helyi bisztró alkalmazottját, hogyha megvan a készülék, legyen szívesek azt a helyi sportpályához vinni, mert mennek érte. Hogy miért? Mert csak ott tud leszállni egy helikopter.

A készülékért ugyanis nem ám oda autókázott a tulajdonosa, hanem egy AH-1W Super Cobra harci helikopter érkezett, ami a pályára szállt le, miközben a levegőből egy UH-1Y Venom támogató helikopter kísérte. Nagy volt a megrökönyödés és a csodálkozás, hiszen senki nem értette mi történik, a különös csomagszállításra pedig csak ámultak. Hogy pontosan mennyi pénzbe került ez a kis kitérő a hadseregnek, arról már nem szól a fáma.

Ha ezt egyedi esetnek gondoljuk, akkor még nem hallottunk az 1986-os esetről, ahol két Cobra pilóta annyira megéhezett, hogy egy nyugat-német meki mellé parkolták le a harci gépeket, hogy bedobjanak az arcba pár hamburgert. Az ottani arckifejezéseket inkább megnéznénk magunknak.