Pedofíliát ábrázoló szobrocskát avattak egy katolikus iskolában, mindenki ezen csámcsog

/
/
6292 megtekintés

Csak a szobor felavatása után, vagyis már közben is leesett mindenkinek a tantusz, hogy a szerzetest ábrázoló kőtömb bizony eléggé félreérthető.

Különösebb megerőltetés nélkül is félreérthető a Porres Szent Márton szerzetesről megformált szobor, amit az ausztráliai Adelaideben, a Blackfriars katolikus iskolában avattak fel a napokban. A szenzációs faragványon a XVI. századi, spanyol szerzetes lezserül, deréktájékon nyújt át egy csuhából előrántott hosszúkás cipót egy előtte térdepelő kisfiúnak.

Már leírva sem semmi a magunk elé képzelt látvány, a leleplezés pillanatában pedig nem volt olyan jelenlévő, aki ne kuncogott volna magában. Talán a szobrász és az iskolavezetés kapcsolt kicsit későn, hiszen, ha még a leleplezés előtt jobban szemügyre veszik a szobrot, talán sosem kerül nagy nyilvánosság elé a pedofíliára hajazó kompozíció.

Az iskola diákjainak olyan hamar esett le a tantusz, hogy másnap már számtalan fotót töltöttek fel instagramra, amelyen a szobrot figurázzák ki, így az iskola vezetése lepellel takarta le az alkotást, amit még kordonnal is elkeríttetett.

too far? #putyourbreadrollsoutforblackfriars #theydonthavefritzinsydney #adelaide #sagreat #snapadelaide #shitadelaide

Shit Adelaide (@shitadelaide) által megosztott bejegyzés,

Az igazgató nem tehetett mást, mint a Facebookon kért elnézést. és elismerte, hogy a korábbi tervekkel ellentétben a valóságban is szemrevételezett alkotás tényleg félreérthető. Már fel is kértek valakit, aki farag az előkapott cipóból, vagy legalábbis úgy alakítanak rajta, hogy ne törjön elő senkiből a röhögés.

Lépcsőjáró papírszobor készült a legendás amerikai rapperről

Ritka és drága autók rohadnak a német férfi szoborparkjában

Műanyag nőstényt hágott meg egy kiéhezett őzbak, a különös szerelmet videóra vették