Veszélyes átverés terjed itthon, ha ez a szám hív, ne vedd fel

/
/
17359 megtekintés

Ha a havert vicceled meg vele, az még lehet elmegy, de idegenek ellene be ne vesd, mert abból komoly baj lehet.

Több forrásból is befutott hozzánk a hír, többek között Facebookon is elküldtétek nekünk, hogy mostanában többen kaptak hívást +3650-es körzetszámmal ellátott számról, amin egy ismeretlen női vagy férfi hang közöl valótlan információkat.

Volt akit azzal kerestek meg, hogy nem fizette be a gyorshajtásért kiküldött bírságot, de akadt olyan is, akivel azt közölték, hogy autójával összetörtek egy másik autót. Ezeket a “poénokat” állítólag egy telefonos applikáción keresztül lehet megrendelni, ahol a magukat viccesnek gondoló átverők egy listából választhatják ki az előre definiált átverés szövegét, majd megadják az áldozat telefonszámát, az applikáció pedig tárcsáz és rögzíti a hívást, majd elküldi a felvételt a megrendelőnek. Olyan is volt, akit azzal vádoltak meg, hogy feljelentést tesznek ellene, mert túl hangosan ugat a kutyája, vagy tudják, hogy megcsalja a feleségét.

A vicc az egészben, hogy napi egy átverés ingyenes, de ezt követően pénzt kér érte a program. Kinek éri meg fizetni ezért?

Nyilván az emberek egy részét ilyen piti módszerekkel nem lehet átverni, és már hívás közben rájön, hogy kamu szaga van a dolognak, de gondoljuk csak bele, ha egy idősebb, vagy ne adj isten beteg embert, esetleg a technikához semennyire nem konyítót hívnak fel. Az átverő fel sem fogja, hogy ezzel nem kevés álmatlan éjszakát, felesleges idegeskedést okoz áldozatának.

Az 50-es körzethívót a kihivott.hu adati szerint kimondottan csak ez az applikáció használja, semmilyen más hálózatban nem regisztrált.

Szóval ha látod, hogy ilyen számról hívnak, ne vedd fel.