20 éve él egy lakatlan szigeten az egykori milliomos

/
/
9727 megtekintés

A 73 éves ausztrál David Glasheent, még 1997-ben döntött úgy, hogy a háta mögött hagyja a civilizációt és egy lakatlan szigeten fogja leélni az életét.

Olyan történetről már sokat hallottunk, hogy valaki hajótörést szenvedett és több évet rostokolt egy lakatlan szigeten mire rátaláltak, de olyat még nem, hogy valaki önszántából menjen egy ilyen helyre. Az egykor dúsgazdag üzletember David Glasheent akkor döntött úgy, hogy maga mögött hagyja a civilizációt, amikor az 1987-es ausztrál tőzsdekrachban elvesztette a vagyona jelentős részét, egészen pontosan 28,4 millió dollárt. A felesége valószínűleg nem épp egy csődbe ment üzletember mellett szeretett volna megöregedni, úgyhogy a vagyonnal együtt a házassága is elúszott.

David ekkor megismerte új barátnőjét aki felvetette, hogy éljenek egy lakatlan szigeten. Ekkor kezdett keresgélni, majd meg is vette a Restoration sziget bérleti jogát, de a barátnő nyilván nem gondolta komolyan a dolgot, mert az új bérleményben már csak a kutyájával költözött az egykori ingatlanmágnás. Mint elmondta, természetesen itt is akar meghalni.

„Amikor idejöttem, a pénz betege voltam – az embereket beteggé teszi a pénz – és a házasságom is szétesett. De ha egyedül vagy, hiányzik az intelligens beszélgetés és más emberek érintése. Szeretnék olyan partnert találni, aki itt akar velem élni, vagy legalább évente néhányszor ellátogatna hozzám néhány hölgy” – mondja David.

Nem teljesen elvágva a civilizációtól évente egyszer megy Cairnsba, hogy megvegye az alapvető élelmiszereket, például rizst és olajat. Látogatói korábban rendszeresen voltak, ma már ritkulnak, de egyszer Russel Crowe is elment hozzá. Egyébként nincs napi rutinja, mindennap teszi, ami épp adódik.