Agyad eldobod. A konditeremben a súlyzókon 362-szer annyi baktérium van, mint egy WC-deszkán!

/
/
1511 megtekintés

Egy Fitrated.com nevű website felmérést készített arról, hogy mennyi baktérium található a konditermekben használt eszközökön. A végeredménytől lehidaltunk.

Azt azért sejtettük, hogy a konditermekben az eszközök nem éppen patyolat tisztaságúak, elég ha csak arra gondolunk, hogy naponta mennyi izzadt ember fogdossa össze azokat. Ennek ellenére azonban a legtöbb ember semmit nem kap el, maximum egy jó lábgombát.  A legtöbb konditeremben található fertőtlenítő kihelyezve, ezek után a számok után még egyértelműbb, hogy ez azért nem véletlen. Ezért fontos, hogy mindenki törölje le maga után a futópadot és egyéb eszközöket.

A felméréshez 3 konditerem 27 eszközéről vettek mintát: futópadokról, biciklikről és súlyzókról. Az alábbi infografika elég szemléletesen veti össze, hogy hányszorosa a baktériumszint az edzőeszközökön annak, amit egyéb tárgyakon mértek.

A kerékpáron ezek szerint 39-szer annyi a baktérium, mint egy gyorsétteremben a tálcán, ami végülis elég megnyugtató, mert a konditeremben a kerékpárról nem eszik az ember, az önkiszolgáló étteremben a tálcáról viszont igen. Ennél meglepőbb a címben is kiemelt adat: egy súlyzón 362-szer annyi a baktérium, mint egy WC-deszkán, és igen, ennek a sok-sok baktériumnak a 70%-a képes betegséget okozni. Ehhez képest szinte levezetésnek tűnik az, hogy egy futópadon 74-szer annyi baktérium hemzseg, mint egy vízcsapon.