Négyezer méterről ugrottak egy mozgó repülőbe, egy méteren múlt a biztos halál

/
/
1780 megtekintés

A szárnyasruha feltalálójának tiszteletére egy hegycsúcsról ugrottak, hogy egy nyitott kisgépben landoljanak valahol a felhők fölött.

Már 1930 körül kísérleteztek olyan repüléshez használatos ruhákkal, amelyet a kilencvenes évek elején Patrick De Gayardon használt először sikerrel. Azóta persze nagy keletje van a továbbfejlesztett szárnyas-ruháknak, ami extremitásának köszönhetően elég sok szervdonort vonz, hogy ernyő nélkül vessék le magukat a mélybe.

A francia férfi tiszteletére Fred Fugen és Vince Reffet olyan mutatványra vállalkozott, amit nem sokan mernek bevállalni. A Berni-Alpok Jungfrau csúcsáról vetették magukat a mélybe, hogy a levegőben vitorlázva egy kisrepülőgép fedélzetén landoljanak. Kicsit leegyszerűsítve: A fiúk leugrottak négyezer méter magasról, 140 km/h-val utolértek egy repülőgépet, és beöltek a pilóták mellé hangos üdvrivalgás közepette.

A mutatványt egyébként sokáig próbálták, több százszor ugrottak gyakorlásként, de tudjuk, hogy itt a legkisebb hiba is tragédiába torkollhat. Ezúttal sikerrel jártak.

Most aztán senki ne aggódjon, ha lekési a járatát, hiszen van rá megoldás.