40 milliót fizetne a színésznő lefejezéséért egy feldühödött politikus

/
/
1911 megtekintés

Sértette a vallási nézeteit, a színésznőt, de még a rendezőt is lefejeztetné, amiért még pénzt is fizetne egy politikus.

A Padmavati című film a 14. században élt Padmini királynő életéről szól, de a hindu nacionalista csoportok szerint nem csak történelmet hamisítja meg, de a vallásukat is súlyosan sérti. Pusztán azért is fenyegették meg a rendezőt és Deepika Padunoke színésznőt, mert egy-egy jelenetben kilátszott a nő dereka. Felzúdultak hát a film ellen, a halálos fenyegetések pedig tömegével érkeztek a színésznő-rendező páros postaládájába.

Egyes államok megvédték ugyan a színésznőt, mások azonban a fenyegetések mellett a botrányt kiváltó jelenetek kivágását követelték, ami miatt el is kellett halasztani a mozi bemutatását. A kormánypárton belül is éles ellentétek mutatkoztak, hiszen az erősen radikálisabb személyek még fizetséget is ígértek annak, aki lefejezi a felelősöket. Surajpal Amu, a Bháratíja Dzsanata Párt (BJP) sajtókoordinátora 40 milliót ígért annak, aki véres megtorlást alkalmaz a rendező és Deepika kisasszony ellen, szavait pedig később az Indian Expressnek is megismételte. A párton belül elítéltek a férfi kijelentéseit, ígéretük szerint kivizsgálják a dolgot és szankciókkal sújtják majd a fenyegetőzései miatt.

A szításokat elindító Karni Sega csoport tagjai között nem csillapodnak a kedélyek, és annak ellenére is megtorlásokat helyeznek kilátásba, hogy a vallásuk szerint sosem emelnek kezet nőre. Hogy a feszültséget kellően fenntartsák, mozikat és plakátokat is rongáltak már meg.