Külsőre is igazi szörnyeteg a BMW legújabb pályagépe

/
/
3250 megtekintés

Az M8 jelzésű GTE hatalmas riadalmat fog kelteni a visszapillantó tükrökben, ami pusztán a megjelenésével tekintélyt parancsol.

A 67. Frankfurti Nemzetközi Autószalon idén azért is számított kuriózumnak, mert a BMW itt leplezte le a GT futamok meghódítására szánt M8 GTE versenyautóját. A zárt pályára szánt szörnyeteget nem csak a trófeák elhódítására teremtették, hanem tapasztalatszerzés céljából is, hogy a közelgő 8-as Coupé és M8 premierje előtt a megszerzett tapasztalatok birtokában egy tökéletes utcai autót készíthessenek.

A BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó V8-as benzinmotorja a GT versenysorozatok miatt csupán 4 literes, de az 500 lóereje eléggé tekintélyt parancsoló. A könnyűfém ötvözetből készült motorblokk és hengerfejek teljes mértékben megegyeznek a sorozatgyártásba szánt erőforrás alkatrészeivel, amelyeket a tartósság és megbízhatóság jegyében terveztek meg a mérnökök. A lóerőket és nyomatékot egy hatsebességes szekvenciális váltó továbbítja a Michelin gumiabroncsokkal szerelt BMW Aero keréktárcsák felé.

Nem elég a rettenetes erő, a teljesítményhez pazar súlyelosztás is dukál. A szénszál erősítésű műanyagok felhasználásával az 5 méter hosszú, 2 méter széles autó mindössze 1220 kilogrammot nyom, és mind aerodinamikailag, mind külsőleg lenyűgöző látványt nyújt.

A tökéletes kivitelezésű autó készen áll arra, hogy a FIA World Endurance Championship elkövetkezendő szezonját, Észak-Amerika futamait és az ikonikus Le Mans-i 24 órás versenyt is meghódítsa.

 

Impozáns külsővel, 500 lovas motorral hergelték fel az egyik legmenőbb Porsche szériát