Elhallgathatnak a nők, mert végre bebizonyították, hogy mennyire fontos a férfiak számára a kocsmázás

/
/
10462 megtekintés

Minden úriember tisztában van vele, hogy kocsma után első a család. Ennek azonban sok nő nem örült, de most örökre elhallgattatjuk őket.

Történ ugyanis egy felmérés az Oxfordi egyetem részéről, akik állítáják, hogy a férfiaknak a kocsmázás egy fontos szükséglet. Elengedhetetlen, hogy a férfiak összeüljenek a haverokkal egy jó sörre, megdumálhassák az élet nagy dolgait, ellazuljanak egy kicsit, megszabaduljanak a stressztől. Erre a legalkalmasabb hely a kocsma. Nem véletlenül mondták a régi nagy öregek amikor inni mentek, hogy mennek a könyvtárba. Mert a talponállókban a sok tömény mellett, tudással, naprakész hírekkel, és jobbnál jobb sztorikkal gazdagodhattak az oda látogatók.

Robin Dunbar, a beszámoló készítője szerint, minimum heti két alkalom ajánlott! Természetesen a hangsúly itt nem az ivászaton, hanem a szocializálódáson van. Fontos a baráti kapcsolatok ápolása amire a közös sörözés egy kiváló program. Ezáltal erősebb lesz az immunrendszered, a szervezetedben endorfin szabadul fel, az általános szorongás szintje csökken, ráadásul nagylelkűbbé is válsz általa. A kutatás azt is megállapította, hogy a férfiak túlnyomó többsége nem tudja kiélni ezen szükségleteit, a férfiak harmadának például nincs ideje arra sem, hogy legalább hetente egyszer találkozzon a haverjaival és ez bizony elég szomorú.