Most fogsz látni először zöld színű Ferrarit, kapaszkodj erősen!

/
/
11798 megtekintés

A Ferrari gyár elvből nem festi zöldre az autóit, egy példány azonban mégis fenyőszínben pompázik.

Ferrarit egyébként sem látunk gyakran az utcán, de ha feltűnik egy tűzpiros vagy sárga színű csoda, azonnal a márkát vizionáljuk. A zöld festésbe burkolt sportkocsik eléggé ritkák, hiszen az autógyár elvből nem pingálja fenyőszínbe a méregdrága aszfaltszaggatókat. Gondolom nem elég feltűnőek, és olyan benyomást keltenek, mintha egy rakás ürülék gurulna az utcán, ami tele van megemésztetlen spenóttal.

Az egyik lelkes gyűjtőnek azonban pont a zöld a kedvenc színe, és valahogyan kijárta, hogy a ritkaságnak számító F40-est elcsúfítsa. Az összesen 1300 darabban gyártott piros rakétát átfestette, a látvány pedig már közel sem olyan impozáns, mint előtte.

 

A zöldtől egyébként nem minden autógyár riad meg, ezért a Lamborghini után a Ferrari is kipróbálta, milyen a libafos (vagyis a verde kers lucido fantázianevű zöld szín) egy egész 458 Italia Spidert beterítve. Az autóból összesen két darabot gyártottak.

Annyira távol azért nem áll a zöld szín a Ferraritól, hiszen a nyolcvanas években egy 308 GTS, a kilencvenes években pedig egy 456 GT mondhatni zöldes árnyalatban pompázott.

 

Közel 300 km/h-val előzgetett a Ferrari az autópályán, még egy rendőrt is állva hagyott