Szétszedte az internet Hamiltont, amiért cikizte a hercegnőnek öltözött unokaöccsét

/
/
1964 megtekintés

Így zárul 2017, ebben a netes történetben minden benne van, ami jellemezte az idei évet. Vigyázz mit raksz ki, főleg a netre!

A négyszeres F1-es bajnok karácsonyi Instagram-történetében megjelenített egyik videójával verte ki a biztosítékot. Három éves unokaöccse hercegnő jelmezben parádézott, amiről az angol bajnok videót posztolt  követőinek. Nem lett volna ezzel baj, ha nem a következő szavakkal kommentálja az esetet: „Nagyon szomorú vagyok, nézzétek az unokaöcsémet, a fiúk nem öltöznek hercegnőnek”.

Na ettől elszabadult a gendervonat, és annyian támadták nyilvános alázás miatt Hamiltont, hogy a videó eltávolítása miatt azóta egyfolytában bocsánatért könyörög. Anthony Cooper például úgy gondolja, hogy nem kellene beleszólni a gyermekek játszadozásába, hiszen felnőve joga van eldönteni, milyen nemi szerepet választ magának, egy jogvédő pedig odáig ment, hogy meg kellene fosztani a versenyzőt a 2009-ben kapott „Brit Birodalom Tagja”-kitüntetésétől.

A kritikák össztüzébe került világbajnok karácsony másnapján közösségi média-felületein bocsánatot kért a megjegyzésért: „Tegnap az unokaöcsémmel játszottam és rájöttem, hogy a szavaim szükségtelenek voltak, ezért eltávolítottam a posztot. Senkit sem akartam megbántani. Nagyon szeretem, ahogyan az unokaöcsém szabadon kifejezheti magát, amint azt mindannyiunknak kellene.”

„Szörnyen sajnálom a viselkedésemet, hiszen felismertem, senki számára sem elfogadható, hogy bárkit is sztereotipizáljunk, származási helytől függetlenül. Mindig is támogattam azokat, akik pontosan úgy élik az életüket, ahogyan akarják, Remélem, hogy megbocsátotok ezért az ítélkezésbeli botlásért.”