Jót röhögünk a nagyin, aki kiabálva kommunikál a Google otthoni kütyüjével

/
/
566 megtekintés

A 85 éves nagyi gyerekként csodálkozik rá a Vasemberből is megismert Google otthoni szerkezetével, ami minden kérdésre választ ad.

Egy újszülöttnek minden vicc új, ahogy egy korosodó nagyszülőnek is feladják a leckét a modern kütyük. Mivel ők nem születtek bele a technológiába, elég nehezen gyürkőznek meg a legújabb elektronikus vívmányokkal.

Egy Ben Actis nevű felhasználó meglepte nagymamáját egy Google Home kütyüvel karácsonykor, aki annyira viccesen kommunikált az apró szerkezettel, hogy azt le is videózta, a felvételt pedig közzé is tette a neten. Nem azért, hogy lefitymálja a temperamentumos nagyit, hanem mert jókat nevettek a 85 éves mama első szárnypróbálgatásain, ahoigy a fejlett technológiával küzdött.

Az olasz nagyi erős akcentussal beszéli az angolt, így az első lépések nehézségei a kommunikáció pontos elsajátításából adódtak. Amikor zonban a sokadik parancs után a technika végre megszólal és elmondja az időjárást, a nagymama reakciója mindent visz.

A Google Home egy élő beszéddel irányítható, internetkapcsolattal rendelkező eszköz, ami hangszóró is egyben, tehát zenét játszik le, és irányítja a vele összekapcsolt eszközöket is. Hasznos kütyü, amihez csak a megfelelő parancsokat szükséges elsajátítani.