Élő ember ilyen hideget még nem látott Amerikában, fagyott cápát húztak ki a vízből

/
/
12726 megtekintés

“Halálos hidegről” és “szemet vakító” hóról tudósítottak az amerikai televíziók, még a déli szövetségi államokból is, ahol több mint 30 éve nem havazott.

Újabb fagyott cápára bukkantak szakemberek a massachusettsi Wellfleetnél. Floridában zöld leguánok potyognak a külvárosi fákról!

Meteorológusok szerint egy évszázada nem volt ilyen hideg a tél. Montanában például mínusz 50 Celsius-fokot, Minnesotában mínusz 38 és a középnyugati agrárállamban, Nebraskában mínusz 26 fokot is mértek, de veszélyesen alacsony a hőmérséklet szinte mindenütt az országban, a kanadai határtól Montanán át Texasig. A Niagara vízesés már napokkal ezelőtt befagyott. Fagypont alatt van a hőmérséklet még a hagyományosan enyhébb éghajlatú Georgiában és Alabamában is.

Az amerikai Középnyugat és a keleti part északi vidékei hó alatt vannak, Michiganben, Dél-Dakotában, Iowában és Nebraskában az iskolai téli szünetet meghosszabbították, az állami hivatalok zárva tartanak, és egymás után nyitják a melegedőket, elsősorban a hajléktalanoknak.

Floridában, Georgiában és Dél-Karolinában három évtizede nem látott hóesés van.

Újabb fagyott cápára bukkantak szakemberek a massachusettsi Wellfleetnél. A megfagyott állatot újév estéjén fedezték fel, mondta Michelle Wcisel a Cape Cod Times című helyi újságnak, amelyről a New York Post is hírt adott. A múlt héten további három tetemet mosott partra a víz, így a most megtalált példány már a negyedik sorban.

A hatóságok úgy vélik, hogy a cápák a hideg víz miatti sokk miatt pusztultak el: a Cape Cod-öbölnél éjjel jókora mínuszokat is mérnek a múlt hét óta, de Amerika más területein is hasonlóan rendkívül zord időjárást tapasztalni. A meteorológusok hipotermiára és a sarkvidéki levegő miatti fagyásokra figyelmeztetnek, az újabb hideghullám az Egyesült Államok keleti része felé terjeszkedik. (HVG)

Olyan hideg lett Floridában, hogy zöld leguánok potyognak a külvárosi fákról!

Floridában például, ahol még december-januárban is húsz fok feletti hőmérsékletek szoktak lenni, Miamiban és környékén is 5 fok alá esett a hőmérséklet. Ennek az első áldozatai a környéken szabadon élő zöld leguánok, amelyek ilyen alacsony hőmérsékleten már mozgásképtelenre dermednek. Így most Dél-Floridában zöld iguánák potyognak az égből.(444.hu)