Kéken foszforeszkált a csirkemell a sötétben, a szakértő szerint ne együk meg, ha szerintünk így nem guszta

/
/
1166 megtekintés

A férfi azt hitte felkapcsolva hagyott valamit a konyhában, aztán rájött, hogy a nemrég vásárolt csirkemell világít kéken.

A Kisalföld.hu számolt be nemrég arról a bizarr esetről, ami egy ikrényi férfival esett meg még szilveszterkor. Ahogyan máskor is, ezúttal is vásárolt magának csirkemellet egy boltban, aminek egyik felét elkészítette, a másikat szilveszter este véletlenül a konyhapulton hagyta. Amikor a buli után hazament, világosság fogadta a konyha felől, amiről azt hitte, elfelejtette elzárni a tűzhelyet. Akkor döbbent meg, amikor a konyhába belépve a pulton hagyott, kéken világító csirkemell darabok fogadták. A hús szó szerint világított, fényárba borítva a konyha egyes részeit.

Első körben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt tárcsázta, aki azzal utasította el a vizsgálatot, hogy a vásárlás óta eltelt sok idő, a hús akár otthon is szennyeződhetett. A Kisalföld is megkereste a hivatalt, akik azt válaszolták, hogy nem először találkoznak ilyen világító hússal. Csak találgatják az okokat, konkrétumot nem lehet tudni.

Az egyik magyarázat szerint egy Pseudomonas baktériumfaj lehet, amik sötétben foszforeszkáló pigmentet termelnek. A másik magyarázat az élőlény táplálkozására és az azzal összefüggő foszfor felhalmozódására összepontosít, vagyis a gyors csontnövekedés miatt az abba beépülő foszforvegyületek lehetnek a felelősek a jelenségért.

A szakemberek még azt is elmondták, hogyha valami oknál fogva a fogyasztóban undort keltene a világító hús, akkor azt egész egyszerűen nem kell elfogyasztani, és kész. Az ügy le van zárva!

 

Kína sózott emberhúst exportált konzerves marhahúsként Afrikába? – Sokkoló képek