Ha van elég pénzed, tied lehet a Tolvajtempó című film legendás Mustangja

/
/
2003 megtekintés

Egy cég olyan Tolvajtempós Eleanor Mustangokat gyárt, ami akár a tied is lehet, ha van rá elég kess.

A Fusion Motor Company-nak köszönhetően olyan Eleanor Mustangok rohangálhatnak az utakon, amit a Tolvajtempó című filmből sokan megismertek és megszerettek. A tökéletes másolatnak azonban megvan az ára, ami felszereltségtől és a motor típusától függően 50 és 70 millió forint között változhat.

A Los Angeles-i műhely főleg a ’67 és ’68-as példányokból készíti el az autó modern kori változatát, ami külsőre persze teljesen korhű. A munka azzal kezdődik, hogy az autó minden porcikáját darabokra szedik, ugyanis a nagyobb teljesítményhez szükség van arra, hogy meg legyen erősítve a karosszéria. Nem csak extra merevítést kap a kaszni, hanem olyan spéci technikákkal illesztik az elemeket egymáshoz, amit a méregdrága szuper-sportkocsik gyártásánál is használnak.

Motorból többféle verzió közül lehet választani. Van az 5 literes V8-as, ami az alapból 430 lóerőt egy kompresszorral 600 lóerőre strófolja, de a pénzesebbek kérhetik az izmosabb, 7 literes V8-ast is. A vevő kéréseitől függően lehet rápakolni az extrákat, kihegyezve akár 750 lóerőt is kisajtolnak belőle. A váltó lehet öt- vagy hatfokozatú kézi, akár automata váltó is. A nagyobb teljesítményért kérhető a szénszálas anyagokból készült motorháztető és csomagtér fedél is.

Hogy a sofőr ennyi pénzért még sötétben se vakláljon, persze ha ki meri vinni az utcára a méregdrága replikát, korhű módon gyártott LED lámpákat is kérhet a gépbe extraként. Még egy olyan nitro gomb is van benne, ami a filmben egy “Go baby, go” felirattal lett ellátva.

 

Kellemesen borsózik a hátunk Robert Downey Jr. egyedi Mustangjától