Elképesztő mennyiségben próbálnak huncutkodós videókat letölteni a brit parlamentben

/
/
658 megtekintés

A jogi és egyéb oldalak a fasorban sincsenek a kamatyolós oldalak mellett, amiket sokkal szívesebben böngésznek a brit miniszterek.

Közérdekű adatigénylés miatt olyan adatokat adott ki a brit parlament, amiből kiderül, bizony az ott dolgozók is ösztönlények, legalábbis napi 160 alkalommal. Ennyiszer próbálnak ugyanis olyan oldalakat elérni, ahol ruha nélküli nénik és bácsik huncutkodnak egyet, akár kettőt is egymással. Ez a szám a legutóbbi választás óta 24 ezer próbálkozást jelent, amit azzal próbáltak ködösíteni, hogy ezek nem valós próbálkozások, és nem is konkrét látogatások. Hablatyoltak még a helyi wifiről is, amit bárki használhat, ha magával hoz egy személyes eszközt, ami képes a netes elérésre.

A 24 ezer elég sok, de nem eléggé a 2016-os adatokhoz viszonyítva. Akkor 113 ezer alkalommal próbáltak pajzán oldalakon böngészni, egy évvel korábban viszont ez a szám 213 ezer volt. Valószínúleg most azért jött ki kevés elérés, mert változtattak az informatikai rendszeren, plusz volt olyan időszak is a választás előtt, amikor nem üléseztek.

 

Az adatok azután lettek nyilvánosak, hogy Damian Greent elbocsátották az állásából, mert elvileg felnőttfilmeket találtak a hivatali gépén, amit a férfi természetesen tagadott.