Kegyetlen durva, hogy fog kémkedni utánunk a Facebook

/
/
3933 megtekintés

Ha eddig is sejtetted, hogy a Facebook minden mozzanatod figyeli, és mindig valahogy aktuális reklámokat tol eléd, akkor eláruljuk, jól gondoltad.

Ha a telefonon ott a Facebook app, akkor nem véletlenül merül az akksi. Mert bizony ez a kis kék csoda dolgozik, méghozzá keményen.

Gizmodo válogatott a közösségi oldal technológiai újításai között, és egész durva dolgokra bukkantak.

Jobb kilőni a navigációt, miután beértél a bulihelyre, mert a Facebook nem csak azt tudja megmondani a GPS adatok alapján, hogy kikkel buliztál együtt a hétvégén, hanem a telefonok giroszkópjainak mozgása alapján azt is, hogy kik fordultak hosszabb ideig egymás felé a szórakozóhelyen, tehát kezdtek el jó eséllyel beszélgetni.

Na de most jön az igazi NAGY TESTVÉR TRÜKK.

Ha a rendszer ezek alapján azt érzékeli, hogy két ember beszélgetett egymással, de nem ismerősök Facebookon, akkor javasolhatja őket egymásnak.

Hihetetlen, de lehet fokozni. 

A fényképezőgépek lencséjén található porszemek és karcolások alapján tudja megmondani, ha két fotót ugyanazzal a géppel csináltak. Ez is segíthet abban, hogy ismerősnek javasoljon embereket egymásnak a Facebook.

Persze nyugodjon le mindenki, ezek csak szabadalmak, használni nem használja őket Cukkember elszabadult emberkísérlete. Papíron.