Ez a kedvenc videónk a Kalasnyikovról, pokoli mit bír az orosz technika

/
/
11975 megtekintés

Hihetetlen mit bír a legendás orosz fegyver, amíg van hozzá 7,62 milliméteres lőszer, addig okádja, és a katona hamarabb esik össze a fáradtságtól, minthogy a Kalasnyikov feladja.

Amikor valaki hegesztőpajzsban, vastag, tűzálló kesztyűben készül neki több száz lövés leadásának, akkor tudhatjuk, hogy itt valami látványos teszt készül. Leégett, megsült, szétlőtt mindent, majd szétszedték, összerakták, és újra működött.

Az AK–47-es az egyik leghatásosabb lőfegyver a világon. Mihail Kalasnyikov alkotta meg az 1940-es években, maga mögé utasítva a legkiválóbb orosz tervezőket. 1949-re az AK–47-es kiváló tulajdonságai miatt a szovjet haderő szabványos rohamkarabélya lett. Gyártása olcsó volt, a fegyver harcban halálosnak, emellett könnyen kezelhetőnek bizonyult.

A konstrukció zsenialitása a forgózáras reteszelés és a hosszú dugattyú-hátrasiklásos gázelvételes rendszer ötvözésében rejlik. Ennek és nem precíziós illesztéseinek köszönhetően igen jól tűri a hőmérsékleti szélsőségeket és az esetlegesen a rendszerbe kerülő koszt, így kevés tisztítással is kifejezetten alacsony elakadási rátával dolgozik.

A fegyver atyját Mihail Kalasnyikov nyugállományú altábornagyot 94 éves korában érte a halál.