Szakértő mondja el, miért tilos a csokoládét hűtőbe tenni

/
/
1050 megtekintés

Érdemes elgondolkodni a továbbiakon, ha eddig nyugodtan tároltad a hűtőben a csokoládét, mert mindent szabad, csak ezt nem,

Addig oké, hogy az ember megveszi a csokoládét a boltból, de mi van akkor, ha nem tolja be rögtön az arcba, de a nyári kánikulában azonnal híg fos állagúra olvad. Bepateroljuk a csokikat a hűtőbe, aztán rájárunk, mint a jó kútra, pedig elvileg ezt szigorúan tilos.

Luke Owen Smith a csokoládék nagy szakértője, van is Chocolate Bar néven futó online boltja, és minden fogyasztónak megmondta a tutit. Szerinte 10-20 fok között érdemes fogyasztani az édességet, azonban, ha 28 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, inkább száraz, hűvös helyet keressünk a csokoládéknak, mintsem a hűtő ajtaját.

Szerinte nem csak a hűtőben tárolt ételek ízeit veszi át, hanem ebben a hidegben elveszíti a zamatát és az élvezetet, amit nyújtani képes. Ha azonban a büdös zoknikhoz kijelölt rejtekhely sem elég hűvös, akkor végső megoldásként csak akkor lehet a hűtőt választani mentsvárként, ha a csokit légmentesen, más ételektől elzárva tudjuk tárolni. Enni még így sem szabad hidegen, hanem hagyni kell szobahőmérsékletre olvadni.