Egy padot fotózott tíz évig, főleg az alkoholizmus hervasztó és mulatságos oldalát kapta lencsevégre

/
/
3405 megtekintés

A hobbinak indult fotózásból végül projekt kerekedett, de főleg az alkoholizmus mély bugyraiba nyerhetünk a képeivel betekintést.

Jevhen Kotenko egy átlagos kijevi lakásban élt, a konyhaablakból pedig mindig egy padra látott, ahol érdekes arcok, sokszor komplett életek tárulkoztak elé. Fotózni kezdte a padon ülőket, az ott zajló eseményeket, ám az eleinte hobbinak indult elköteleződés végül komoly munkává alakult. Nem is munka volt ez, hanem egy projekt, ami 10 év után kiállítás formájában tárul a nagyközönség elé. A férfi fotóit egy kijevi kocsmában állították ki még az év elején, ami azért is érdekesség, mert főleg masszív alkoholizmust lehet a képek tartalmában felfedezni.

A kiállítás vegyes fogadtatást kapott, volt aki jót mulatott a látottakon, míg mások panasszal éltek a sanyarú sorsokat és nyomorúságos felvételeket látva. Nem értették miért kapott ekkora szerepet az alkohol és az alkoholizmus, de a fotós szerint sok választása nem volt. Ott volt az ablaka, ott volt a pad, és ott voltak azok az emberek, akik megpihentek az ülőalkalmatosságon és bevedeltek nem kevés mennyiségű szeszt. Sokszor keményebb dolgok is történtek, amikre talán jobb nem is gondolni. Volt iskolatársak is lerészegedtek a padon annyira, hogy más dimenziókba süllyedve még négykézláb sem bírtak hazakúszni.