Halálra ítélhetik a 21 éves modellt drogcsempészés miatt

/
/
1813 megtekintés

Három hete vették őrizetbe Tereza Hluskovát kábítószercsempészet miatt a lahori nemzetközi repülőtéren.

A pakisztáni bíróság akár halálra is ítélheti a cseh modellt, aki a legjobb esetben is minimum 10 éves börtönbüntetésre számíthat. A vámvizsgálatnál akad fent, amikor dupla fenekű bőröndjének alján 9 kiló heroint találtak. Mivel egy ismert cseh modellról van szó, az eset nemcsak odahaza, de Pakisztán-szerte is vezető hír volt a médiában. A lány ügyvédje, Jawada Zafar arról próbálta meggyőzni a bírót, hogy védence előzőleg csak annyit tudott, hogy “valamilyen ajándékot” kell kicsempésznie az országból. Állítása szerint a bőröndöt csak nem sokkal a becsekkolás előtt kapta meg Tereza, akinek fogalma sem volt arról, hogy abban majd 10 kiló kábítószer lapul.

A pakisztáni törvények rendkívül szigorúan büntetik a kábítószercsempészetet, és általában gyorsított eljárásban a legsúlyosabb büntetéseket szokták kiróni. Helyi beszámolók szerint az ázsiai országban már 10 kiló heroin csempészéséért akár halálra is ítélhetik az elkövetőt, és nem ritka az életfogytig tartó börtönbüntetés sem.

A Daily Pakistan Globalnak nyilatkozó szakértő elmondta, hogy ilyen tételnél a külföldi állampolgárokra általában “csak” életfogytiglan vár, és a per akár fél évig is elhúzódhat. Mivel Tereza 9 kiló kábítószerrel bukott meg, és amennyiben a cseh diplomácia jól lobbyzik, úgy elképzelhető a “legenyhébb”, odahaza letöltendő tízéves börtönbüntetés is, de ez nagyban függ az elkövető előéletétől is.

 

 

Rosszlanyok.hu - A szexpartner kereső. Több száz igazi szexpartner kereső lány!!! CSAK VALÓDI KÉPEK, videók!!!