Több tucat luxusautót lapítottak palacsintává a Fülöp-szigeteki elnök parancsára

/
/
1275 megtekintés

A Fülöp-szigeteki elnök luxusautók elleni háborújában több tucat drága verda esett áldozatul.

Rodrigo Duterte nem az az átlagos vezető, aki bort iszik és vizet prédikál. Főleg a tettek és az elrettentés embere, aki kegyetlenkedéseit bőven bizonyította már agresszív drogellenes politikájával. Leszámol mindennel, és olykor az sem érdekli, ha ezzel több kárt okoz, mint hasznot. Ezúttal olyan luxusautókat lapított palacsintának, aminek legolcsóbbikát is szívesen látnánk a garázsunkban. Luxusautókat zúzatott be, amiről persze, hogy készültek felvételek.

A Fülöp-szigetekre rendszeresen érkeznek olyan autók, amelyek után a tulaj nem óhajtja befizetni a vámokat és adókat. Addig nincs gond, amíg a hatóságok figyelmét elkerülik, de ha lefülelik, már nem csak konténerekben állomásoztatják a négykerekűeket. Bőven elárverezhetnék az elkobzott autókat, de az elrettentés politikájával élő Duterte apró fémforgácsot csinál mindegyikből. Hogy mindenki tanuljon az esetekből, a kivégzéseket a tévében is közvetítették.

A videón nem mutatják a drágább autókat, bár azokat sem kímélik. Szám szerint 29 autót tettek a földdel egyenlővé, amelyek között BMW-k, Mercedesek, Lexus, Ford Explorer, Jaguar Type S, Audi S5, Jepp Wrangler és egy Corvette Stingray is volt.