Még keményen belénk rúghat a tél: HAVAZÁS és HÓFÚVÁS jön

/
/
2766 megtekintés

Kedden túlnyomóan borult lesz az ég, többfelé várható csapadék. A Dunántúlon és az Északi-középhegységben általában havazás, havas eső valószínű, a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon a havas eső, hó mellett délután már elszórtan az eső is eshet. Megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon megerősödik az északi, északkeleti szél, emiatt ott néhol hófúvás sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 […]

Kedden túlnyomóan borult lesz az ég, többfelé várható csapadék. A Dunántúlon és az Északi-középhegységben általában havazás, havas eső valószínű, a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon a havas eső, hó mellett délután már elszórtan az eső is eshet. Megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon megerősödik az északi, északkeleti szél, emiatt ott néhol hófúvás sem kizárt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul. Késő estére -2 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Miután napközben 0 fok feletti hőmérséklet várható, a hó nagy része nem marad meg. A Dunántúl egyes részein, kedd estétől az Északi-középhegység környékén 5 centiméternyi hótakaró alakulhat ki. A 350 méter feletti részeken, elsősorban a Dunántúli-középhegységben 10 cm feletti hó is hullhat kedd éjfélig.

Szerdán még marad a borús idő, további csapadék is várható, de annak halmazállapota már egyre valószínűbben folyékony lesz. Főleg a Tiszántúlon, de az ország egyes részein még elképzelhető, hogy havazni fog. Csütörtökre nyugat felől kitisztul az ég, süt a nap. (MTI)