Nappal a rászorulókon segítettek, este botrányos tivornyákon élvezkedtek a segélyszervezet munkatársai

/
/
8611 megtekintés

Nemrég robbant a botrány, amiben lerántották a leplet a csajos tivornyákat tartó segélyszervezet munkatársairól.

Újságok számoltak be arról, hogy miközben az Oxfam segélyszervezet munkatársai nappal a bajbajutottakon segített, este olyan tivornyákat tartott, ahová ledér nők társaságára is szükség volt.

Az 1942-ben alapított brit segélyszervezet 2011-ben Haitin nyújtott segítő kezet a földrengés áldozatainak, de mire a nap lenyugodott, már a dolgozók szállásain voltak az éjszakai műszakban dolgozó lányok, akik minden jóságot visszaadtak a szervezet egyes munkatársainak, persze anyagi kompenzáció fejében. Az még pluszban rátesz egy lapáttal, hogy amíg a mindenüket elveszítő emberek a megélhetésükért küzdöttek, az Oxfam dolgozói mesés úszómedencés, pálmafás villában várták a fehérneműk nélkül érkező hölgytársaságot.

Mint kiderült, korábban is voltak már hasonló esetek, amik miatt előbb teljes felelősséget vállalt a szervezet helyettes vezetője, Penny Lawrence, majd le is mondott tisztségéről. Az Oxfam megindította a belső vizsgálatot, és nem csak beosztottakat távolítottak el azóta a cégtől, hanem a csádi országigazgatót is, aki szintén igénybe vette az ősi szakmával rendelkező hölgykoszorú szolgáltatásait.