Nőket lealacsonyító bevásárlókocsik miatt támadják a Tescót

/
/
5007 megtekintés

Egyszerű matricák miatt támadják a Tescót, ami sokak szerint túlontúl is bele esik a nemi apartheid kategóriába.

A napokban Angliában bizonyosodott be az, hogy amíg egyesek tojnak magasról az apróságokra, addig mások szemét olyan matricák is szúrják, ami a kopott bevásárlókocsik fogantyúin láthatók. Bevallom, sosem nézem, és nem is érdekel mi van rajtuk, csak lássa el a funkcióját, guruljon, és adja vissza a százast. Ezzel szemben kis hazánktól távol megvádolták a Tescót, hogy hátrányosan különbözteti meg a nőket a a vásárlókocsik piktogramjaival.

Ha te sem láttad elsőre, akkor segítünk: A tájékoztató jellegű matricákon csak szoknyás alakok láthatóak, vagyis csak nők. A nem várt botrány a twitteren robbant ki, amikor az egyik hölgyemény nehezményezte, hogy bizony nem csak ők indulnak el a gyerekkel bevásárolni, és bizony nem csak nekik kéne amolyan vakvezetős instrukció a kocsik látható helyeire.

A Tesco azután kezdett engedni a nyomásnak, hogy már alapítványok is egyetértettek azzal, hogy nem kéne nemekre korlátozni az informáló matricákat, ezért megígérte, lecseréli az ominózus jeleket a kocsikon.