A mekis sültkrumplival visszafordítható a kopaszodás?!

/
/
1010 megtekintés

A Jokohamai Egyetem kutatócsoportjának egy új módszerrel, laboratóriumi körülmények között, sikerült őssejtekből 5000 hajtüszőcsírát előállítania, ami elegendő ahhoz, hogy újra hajat növeszthessenek a kopasz területeken.

A tanulmány ismertetésekor közölték, hogy az általuk használt szilikonolaj egyik összetevője, a dimetil-polisziloxán megtalálható a krumplisütéshez használatos olajokban is, a kutatókat elárasztották a telefonok, azt akarták tőlük megtudni, mennyi sült krumplit kell megenniük ahhoz, hogy hajuk nőjön.

Tényleg a mekis sült krumpli egyik összetevője jelenthet gyógyírt a kopaszságra? Erről így nyilatkozott a japán kutatócsoport vezetője:

“Mindegy, mennyi sült krumplit fogyaszt valaki, soha nem lesz több haja. Ez egy totális félreértés, amely járványszerűen elterjedt.”

Fukuda Dzsundzsi többek között azt is elmondta, hogy többen felajánlották őssejtjeiket a kísérletek folytatásához, ám az embereken végzett első kísérletekre kb. 5 évet kell várni, további 5 évet pedig arra, hogy az eljárás alkalmazhatóvá váljon.