18 dolog amire mindenki rádöbben a harmincas éveiben

/
/
3973 megtekintés

30 felett jössz rá nagyon sok dologra. Szembesülsz rettenetes, és felemelő élményekkel, no meg azzal a rohadt tudattal, hogy a kamaszkorod már egy másik évezred.

Húszévesen kiröhögted szüleidet vagy harminc feletti ismerőseidet unalmas, otthon töltött szombat estéik miatt? Amikor zúzod a melót három műszakban, a szemed kifolyik, a gyerek üvölt, a házon ott a hitel akkor egy nyugis szombat, amit csak alvással töltesz, bizony csábító tud lenni. De lássuk a listát!

1. A tévé előtt bealudni péntek este nem tragédia. Inkább a legjobb dolog, ami történhet.

2. Amikor mesélsz a mai kölyköknek a kazettás magnóról, és a VHS korszakról, úgy néznek rád, mintha egy pattintott kövekről hadováló ősember lennél.

3. Az összes sláger, amit szerettél kamasz korodban már az “örökzöld válogatás” műsorban tűnnek fel.

4. Te még tudod milyen volt a táskába pakolt PC-ket bringával letolni egy LAN-Partyra.

5. A felismerés, amikor rájössz, hogy a kétezres éveket nem lehet úgy említeni: “pár évvel ezelőtt”

6. Már sosem kérik el a személyidet, amikor veszel egy üveg bort. Mondjuk az is igaz, hogy a két rekesz olcsó sör, a teszkós tengerész rum, és az ötliteres kannás feltűnőbb volt a kolis évek alatt.

7. 2018 és 1991 között pont annyi idő telt el,omt 1991 és 1964 között.

8. Nézed a Kis hableányt a lányoddal, és rájössz, hogy az öreg szakállas faternak abszolút igaza van.

9. Már fel sem veszed, hogy csókolomot köszönnek az utcán. A 16 éves lányok.

10. Néha valahol valami rohadtul elkezdt fájni a testedben, de pár nap alatt elmúlik, és inkább teszel rá magasról.

11. Amikor kiesik egy fogtömésed, letörik a fogad, már pániktól mentesen hívod a fogorvosodat, aki régi cimboraként üdvözöl.

12. Nézed a húszéves milliárdosokat, énekeseket, olimpiai bajnokokat, és felteszed a kérdést: mi a francot csináltam én idáig? (igen, söröztél a haverokkal, de megérte)

13. Amikor már a hónapok napokként telnek, és körülötted gombamód nőnek fel a gyerekek, halnak az öregek, átérzed a “repül az idő” kifejezést.

14. Minden játék, könyv, ruha, amit kölyökként imádtál, már a retró kategóriába tartozik.

15. Simán meg tudod venni kamaszkorod álomautóját. Igen azt az E46-os BMW-t ami az AutoBild lapjain lazán kereszbe verve csillogott a napfényben egy elit tesztpályán. Kulcsait ma egy török nepper kedves mosollyal adja oda pár százezer forintért.

16. Ma már az ülőhelyekre váltasz jegyet, akkor is ha a Metallica játszik.

17. Hasztalan hülyeségek helyett mindenféle háztartási eszközökre, barkácsszerszámokra csorgatod a nyálad a webshopokban. Elkapott a fészekrakó IKEA ösztön.

18. Ahelyett hogy ekitől kipattant szemmel szeletelnél valahol egy teknóbuliban, inkább a frissen vásárolt BBQ sütőhöz szeleteled a marhahúst, és a kinti főzés nem egyenlő az eszetlen tűzvarázslással, és szénné égett szalonna darabokkal. Már ehető kaját csinálsz. Jobbára.