A mai napig ez a legőrültebb luxus-terepjáró, olyan bőrborítással amitől kiborult a Greenpeace

/
/
4932 megtekintés

A Hummer mintájára épített, páncélozott járműbe mindent beleépítettek, ami sok pénzébe kerülhet a primitívebb milliárdosoknak, többek között hím bálnák büszkeségének bőrével burkolt üléseket.

Az autó a Dartz Kombat nevű ormótlan, de már önmagában is méregdrága páncélozott terepjárón alapul, de teleaggatják a gazdagság összes létező szimbólumával. A nagyjából 300 millió forintért kínált autóba olyan extrák kerültek, mint  egy üveg méregdrága vodka, színarany flaskában, aranyozott ablakok, gyémántokkal kirakott műszerek a kormány mögött. A gyémánt és rubin díszítések azonban eltörpülnek az üléskárpitok mögött, mivel azokat a világ legdrágább bőrével kárpitozzák, amelyet megölt bálnák büszkeségéről nyúznak le.

Ez a hír a bemutató idején, nagyjából tíz éve nagyon sokaknál kiverte a biztosítékot, mivel a céghez hatalmas mennyiségű tiltakozó levél érkezett. A bálnák védelmében indított akció egyik élharcosa – a Greenpeace és a WWF mellett – Pamela Anderson volt. A tiltakozás olyan méreteket öltött, hogy a gyártó végül elállt ettől a tervétől, viszont úgy döntöttek, megajándékozza a bálnamentőket, nevezetesen az egykori Baywatch sztárt egy egyedi autóval. Az ajándéknak egy Volga M21-et alakították át (csak Photoshop szinten), mely meglehetősen vulgárisra sikeredett.