Mutatunk 12 okot, miért kap agyvérzést egy Lamborghini Countach tulaj

/
/
3837 megtekintés

Furcsaságok, idegesítő apróságok, vagy éppen teljesen okos dolgok? Ezt döntsd el Te magad!

Az 1974-től gyártott Lamborghini Countach igazi legenda, megjelenése vonzza a tekinteteket, hangja pedig borzolja az idegeket. Poszteren minden mai felnőtt gyerekszobájának falán ott virított a Testarossa mellett, és még a mai fiatalok sem mennek el mellette megrökönyödés nélkül. Szó nélkül elfogadnánk, vagy ha lenne pénzünk, befektetnénk egybe, pedig nem is tudjuk milyen érdekességeket rejteget, amelyek lehetnek humorosak vagy akár idegesítőek is.

Az oldalsó ablakokat nem lehet letekerni, így nem csak egy gyorsétterem autós kiszolgáló pultjánál képtelenség ügyesen felmarkolni a sajtburgert, de egy utastérbe lőtt fingot is képtelenség gyorsan kiszellőztetni.

Amíg más egy lepukkant csotrogányra is rápittyent a távvezérlővel, addig a Countach tulajnak térdre kell ereszkedni, hogy az ajtó aljába szerelt zárat nyissa és zárja a kulcsaival. Elegánsnak nem feltétlenül mondható.

Amíg a tükrök elektromosan állíthatók, addig a külső tükröt kézzel kell behajtani, ha az ember megáll az út szélén és félti azt más autóstól. Ezt az extrát kifelejtették a 100 milliós verdából.

Az autóipar már a Countach előtt elhagyta a síküvegek használatát, a Lamborghini viszont épp ezekkel tette stílusosabbá az egyébként is kocka és ék alakú típust. Egyetlen ablaka sem hajlított, hanem teljesen egyenes.

Esőben sose vidd ki a Lamborghinit, legalábbis ezt a típust, hiszen a méretes ablaktörlő lapátok pont a vezető előtt nem törlik le az üveget, vagyis csak félig.

A benzinkútnál tuti hülyének néznek majd, ha a légbeömlő nyílásba tankolod a benyát. Az autónak ugyanis csak az egyik oldalánál van légbeömlő, a másik oldalán a tanksapkát szerelték. Reméld, hogy maga a Countach látványa elég lesz ahhoz, hogy a további apróságokat egy kívülálló ne vegye észre.