Kezek nélkül szórja a hárompontosokat a 14 éves kosaras

/
/
1093 megtekintés

A kezei nagy részét elveszítő fiú nem adta fel, most úgy szórja a kosarakat, mint Lebron James.

Jamarion Styles mindkét kézfejét és kezének nagy részét elveszítette egy bakteriális fertőzés miatt, de álmát, hogy kosaras legyen, sosem adta fel.

Ismeri mindenki a szituációt, amikor a fiatal kölykök elosztják a csapatokat a grundon, de mindig maradnak utolsók, akiket már senki nem akar. Szegények még éppen beférnek valahová, de labdát akkor kapnak, ha valaki izomból beküldi azt a kapu mögötti susnyásba, ők pedig visszahozzák.

Jamarion gyerekkora is hasonló volt, csak ő nem focizott, hanem kosárlabdázott. Társai sosem választották egy csapatba sem, hiszen a srácnak nem volt karja, ezért egyetlen alkalommal sem marasztalták.  A fiú ennek ellenére nem adta fel, a 8. osztály első napján az edző elé állva kérte, hogy a helyi csapat tagja lehessen.

A srác pusztán a csapat tagja akart lenni, tartozni valahová, amire Darian Williams, a helyi kosarasok edzője nem tudott nemet mondani. Voltak kételyei, de a fiú annyira alázatos volt, hogy nem csak elsőként érkezett, hanem utolsóként is távozott minden edzésről.

Jamarion persze mindig a padról nézhette társait és csak sóvárgott a cseréről, ami az egyik meccs utolsó perceiben meg is adatott. Az edző pályára küldte a lelkes fiúcskát, aki a pálya széléről akkora hárompontosokat dobott, hogy többen lefordultak a székről.

A srác persze, hogy hős lett, bekerült a középiskola csapatába is, a cél pedig nem kevesebb, mint egy egyetemi bajnokság. Tisztában van a képességeivel, már önmagában azt is sikerként könyveli el, hogy már nem nézik le, nem küldik haza a pálya széléről. Egy interjú során meg is kérdezték tőle, hogy nem szeretné e visszakapni a kezeit, mire a fiú mosolyogva válaszolt: “Nincsen rájuk szükségem”