A világ legdrágább terepjárója egy tank és játékterem keveréke

/
/
2157 megtekintés

A terepjáró kívül egy szörnyeteg, ám minden földi jóval fel van szerelve.

A Ford F550 alapjaira tervezett, olasz kezek által született monstrum olyan, mintha a jövő apokalipszisére készült volna fel valaki, akinek annyi pénze, hogy már nem tudja mire költeni.

Az autóból kilenc darab készült, amiért egy gazdag milliomos egymilliárdért juthat hozzá. Majdnem négy méteres nyomtáv, az öt tonnás súly azt feltételezi, hogy nem egy trabimotorral indul hegymenetben lefelé. És igen, a Karlmann King-et egy 6,8 literes V10-es erőforrás hajtja, amiben annyi a nyomaték, mint égen a csillag. A nagy súlynak köszönhetően azonban még így sem lehet 140 km/h fölé tornázni a mutatóját.

A külsejénél már csak a belső csicsásabb. Konkrétan olyan, mintha az ember egy konyhában, nappaliban üldögélne, tele csicsás miliővel körülvéve. Ha elterpeszkedünk, egy vezérelhető kijelzőről mindent el tudunk indítani. Kávéfőzőt, tévét, playstationt. A belső színeket egyébként választani lehet, csak mindegyik túl csicsás.

A vezetési élményekről nagyon nem beszélt a gyártó, hiszen ők amolyan limuzinnak tervezték, amihez külön sofőr is dukál. Az autó megjelenése nem igazolja, hogy 1800 ember keze munkája van benne, csak a gyártó. Bár, ha jobban megnézzük, egy jó kaját is akkor ront el az ember, ha a segítő kezek belerondítanak.