Gyanútlan vásárlók emberi és állati kábelt tartalmazó kozmetikummal kenegették magukat

/
/
528 megtekintés

Akkor kezdtek aggódni, amikor megszépülés helyett fura bőrpírek kezdtek terjedni a bőrükön.

A Los Angeles-i kozmetikumok tökéletes példái annak, amikor az eladók szó szerint az utolsó sz.rt is rásózzák a megszépülni vágyó vásárlókra.

A Los Angeles-i rendőrség 176 millió forint értékben foglalt le hamisított kozmetikumokat, amelyek állati és emberi kábellel (és még ki tudja mikkel) voltak beszennyezve. Az Urban Decay, MAC, Kylie Cosmetics és NARS márkák utánzatai akkor keltettek feltűnést, amikor több vásárló is felvette a kapcsolatot a feltételezett gyártókkal és arra panaszkodtak, hogy a jótékony hatást mellőzve inkább ragyásodik, kiütésekkel teli a bőrük.

A rendőrség persze nyomozni kezdett, és meg is lett a ludas. Kiderült, hogy minden vásárló ugyanabban a Santee Alley elnevezésű divat negyedben vásárolta a termékeket, ahol 21 üzletben foglaltak le hamis termékeket és hat bolttulajdonos ellen indult eljárás. A rendőrség közlése szerint minden termék baktériumokkal és nem kívánatos barnamacival van szennyezve. Továbbá felhívták a vásárlók figyelmét is arra, hogy ne vegyenek meg mindent, legyen gyanús mindenki számára az olykor 75 százalékkal olcsóbb termék ár.

Hogy pontosan milyen módon szennyeződhettek a termékek az emberi és állati excretummal, az eddig nem derült ki. A legkézenfekvőbb magyarázat a “valahogyan”.